Hvordan får du en sterk psyke?

Vi strever alle etter å være sterke både fysiskt og psykiskt, vi overbeviser oss selv om at vi må være målrettet, psykisk sterke og mestre alle oppgaver livet gir oss.

Det å være sterk på en fysisk måtte kan de fleste klare, det er bare å bevege seg og å komme i form. Enten du begynner på et treningsstudio, løfter vekter eller gjør øvelser hjemme eller jogger og løper utendørs, om du fortsetter med det bare et par uker så begynner du å både se og å føle forskjellen.

Men det å være psykisk sterk, det er ikke like lett å begripe hva det egentlig går ut på. I ordbøker blir ordet «psyke» definert som «sinnelag, psykiske egenskaper».

Så hva er det som egentlig kjennetegner en mentalt og psykisk sterk person? Det er det mange meninger og forklaringer på.

Det å være en uavhengig person som er trygg på seg selv, som vet hvem han eller hun er og endrer seg ikke i forhold til miljø, omgivelser eller påvirkninger fra andre. En mentalt sterk person er også beskrevet som en som ikke nødvendigvis følger strømmen, som har respekt for seg selv og menneskene rundt seg og en som legger merke til urettferdighet og våger å bry seg.

Å ha en sterk psyke kan også bety det å takle stress, utfordringer og å holde hodet kaldt uansett situasjon.

Mye av dette kommer med gener, oppvekst og oppdragelse, men det er også mulig som med fysisk styrke å utvikle en sterk psyke, du må bare lære deg selv å kjenne. Dytte deg selv forbi dine egne grenser, ha troen på deg selv og gå ut av din egen komfortsone.