Klær og selvfølelse

Det heter at klær skaper folk, og dette stemmer i mange sammenhenger. Når man føler seg vel i det man har på, blir man mer selvsikker og dette vises i utstrålingen. Hvis man føler seg uvel i klærne, blir man mer usikker, og prøver kanskje å gjemme seg vekk litt.

Antrekket har betydning både i formelle og uformelle situasjoner

Klær er også veldig viktig når man skal gjøre et godt førsteinntrykk, for eksempel når man skal på jobbintervju. Da møter man ikke opp i fillete dongeribukser og en lurvete jakke. Et fint antrekk og et velstelt utseende gir potensielle arbeidsgivere et godt inntrykk. Klær er viktige for både kvinner og menn. Man bør selvsagt ikke dømme folk ut fra klærne deres, for alle bruker ulike typer klær til ulike tider og anledninger. Klær sier heller ingenting om personen på innsiden. Et velstelt ytre kan skjule en kald og følelsesløs person, mens et fillete ytre kan skjule et varmt og vennlig hjerte. Det er viktig at man ikke glemmer dette. Fasaden er bare et slags kostyme man tar på seg, men noen ganger kan et kostyme gi den lille ekstra selvtilliten man trenger.

Understrek din personlighet med både klesstil og tilbehør

Klær kan forandre tankemåte og selvfølelse, og ved å bruke klær på en bevisst måte, kan man skape ulike stemninger. Man kan jo kle seg som en superhelt for å kjenne seg litt ekstra tøff, eller ta på seg de gamle, gode favorittene når humøret er på bånn – så føler man seg litt mer selvsikker.

Tilbehør er også viktig for å understreke egen styrke og selvsikkerhet. For å øke selvsikkerheten i en dress dersom man vanligvis føler seg litt usikker, kan man bruke tilbehørsspesialister som Neckwear til å gjøre seg mer presentabel, som igjen gjør at man oppfører seg deretter. Med slips eller sløyfe vil man kanskje rett og slett kunne skjerpe sin oppførsel litt, slik at man ter seg mer som en gentleman enn en skråsikker ungdom? Det kunne vært morsomt å følge med på!

Selv om klær er en viktig del av livet vårt, er det viktig at barn lærer seg at selvfølelse ikke er knyttet til klesstil. De må lære at det er det indre som teller, og at det ytre ikke er det viktigste. Klespress kan føre til både usikkerhet og psykiske problemer hos barn.