Psykiske påkjennelser

Gjennom livets gang så er det mye som kan skje som gir psyken din en påkjenning, både stort og smått. Noen ting setter bedre inntrykk enn andre, enten det er positivt eller negativt, og det gjelder i denne sammenhengen også. Det er noen hendelser som rett og slett kan være utmattende for ulike mennesker, og for alle så oppleves disse tingene helt ulikt.

En psykisk påkjenning kan komme fra mye forskjellig, det kan være en nybakt mor som opplever morsrollen å være for stor og som kanskje ikke var helt forberedt psykiskt på hvor stort ansvar det var å ha et barn. Dette kan vare i en kort periode eller det kan være noe som moren ender opp med å bære med seg i lang tid, da er det også viktig å søke hjelp så en slipper å takle noe sånt alene.

Psykiske påkjenninger kan også komme i sammenheng med jobb og innen karrieren sin, det er mange stressende yrker en kan ha men en behøver ikke å ha en av de mest stressende yrkene som politimann eller lege for å oppleve psykiske påkjenninger. For eksempel som pokerspiller kan en også oppleve psykiske påkjennelser. Kanskje et yrke eller en jobb som for mange virker glamorøst hvor en bare kan omgåes med de velstående, bo på flotte hotell under turneringer og leve et ganske avslappet liv så er det ikke nødvendigvis sånn en har det.

For det er nettopp iløpet av turneringer at det kan bli utrolig tyngende for en pokerspiller, det er mye medieoppmerksomhet døgnet rundt og såklart mye press fra fans og publikum som en vet heier på deg og håper at du også skal vinne denne gangen.

Det er nettopp i sånne situasjoner en må være psykisk sterk, en må forberede seg mentalt på hva som kan skje både godt og vondt. En må lære seg selv å kjenne og ta de beroligende pausene en behøver og også ikke være redd for å be om hjelp fra de rundt en dersom en behøver det.